Rijbewijs kwijt en toch wéér betrapt

Een autobestuurder, die naast 0,8 promille alcohol in zijn bloed ook nog onder invloed reed van cannabis, is door de politie afgelopen weekend uit het verkeer gehaald. De man moest zijn rijbewijs inleveren voor vijftien dagen, maar had dat een dag eerder al ingeleverd in een andere politiezone.

"De man was een dag voordien al tegen de lamp gelopen bij een alcoholcontrole in de Politiezone Kastze (Kampenhout-Steenokkerzeel-Zemst). Hij moest toen al zijn rijbewijs inleveren", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Hij mag wellicht later uitleggen aan de rechter waarom hij zonder rijbewijs toch weer ging autorijden.


Bij alcoholcontroles afgelopen weekend zijn in totaal veertien rijbewijzen ingetrokken. Zeven personen waren onder invloed van cannabis, een persoon combineerde te veel alcohol met cocaïne. Zes bestuurders tot slot hadden tussen de 1,7 en 2,2 promille alcohol in hun bloed. "Een van hen probeerde onze controle in de Blaasveldstraat te ontvluchten. Hij doofde eerst zijn lichten. Onze agenten konden hem echter ter hoogte van de Molenstraat in Leest onderscheppen", zegt Van de Sande nog.


In totaal zijn 1.699 autobestuurders aan de kant gezet. Dertien bestuurders moesten hun auto zes uur laten staan, 24 anderen moesten dat voor drie uur. (TVDZM)

Lees meer