Rechtbank van eerste aanleg in Mechelen
David Legreve Rechtbank van eerste aanleg in Mechelen

Slag aan collega levert een jaar cel op

Een man uit Mechelen is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van een jaar effectief. De man stond vorige maand terecht voor slagen en verwondingen aan een collega. De vechtpartij vond plaats op 26 februari 2018. De Mechelaar ging toen volledig door het lint en sloeg zijn collega vol in het aangezicht. “Hij dacht dat we over hem bezig waren maar dat was niet waar”, luidde het bij het slachtoffer op zitting.

De beklaagde daagde voor zijn proces niet op, hij legde wel een verklaring af bij de politie. “Hij moest maar zo vies niet zien”, zei de beklaagde in zijn verklaringen. “Ik zag de slag helemaal niet aankomen”, zei het slachtoffer. Hij vroeg en kreeg een schadevergoeding van vierhonderd euro. Of er beroep zal worden aangetekend tegen het vonnis, is nog niet gekend.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer