Het Conservatorium is een van de stadsgebouwen die dit jaar ledverlichting krijgt.
David Legreve Het Conservatorium is een van de stadsgebouwen die dit jaar ledverlichting krijgt.

Stad koopt ledverlichting voor vier stadsgebouwen

Het stedelijk Conservatorium, de Academie voor Beeldende Kunsten, het Stadsarchief en het Cultuurcentrum van Mechelen krijgen dit jaar nog nieuwe ledverlichting.  De stad zal de verlichting niet aankopen, maar wel een huurprijs betalen aan het bedrijf Trilux. 

“Het vervangen van de bestaande armaturen door ledverlichting is een dure ingreep en daarom is licht als dienst een interessante formule. Zo kunnen we de installatiekosten spreiden over vijftien jaar, hoeven we ons van het onderhoud niets aan te trekken en zijn we zeker dat de verlichting kwalitatief en duurzaam is”, zegt schepen van Duurzaamheid Marina De Bie. In totaal zal de stad in vijftien jaar tijd 300.000 euro betalen voor de ledverlichting in de vier stadsgebouwen. In augustus gebeurt de omschakeling van de verlichting in het stadsarchief. In het najaar zijn de andere gebouwen aan de beurt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer