Mechels schepen van Sociale Cohesie Björn Siffer (rechts) mocht de prijs zaterdagmiddag namens het college in ontvangst nemen in Massemen bij Wetteren. Met dorpsconsulent Geert Laarmans.
Stad Mechelen Mechels schepen van Sociale Cohesie Björn Siffer (rechts) mocht de prijs zaterdagmiddag namens het college in ontvangst nemen in Massemen bij Wetteren. Met dorpsconsulent Geert Laarmans.

Stad krijgt GoeBezig-prijs voor dorpenbeleid

De Vlaamse Vereniging Dorpsbelangen heeft een Goe-Bezig-prijs toegekend aan Mechelen om de stad te bekronen voor haar dorpenbeleid. Ze looft het bestuur en haar administratie voor “de integrale aanpak van inspraak en participatie”.

“Haar aanpak leest als een handboek hoe een lokale overheid met zijn dorpen omgaat.” De verenging verwijst onder meer naar de inzet van de dorpshuizen en het betrekken van de dorpen bij lange termijnprojecten door middel van initiatieven als Citylab2800 en Mechelenmakers. “Deze GoeBezig-prijs is een hart onder de riem maar is tevens een oproep om door te zetten.”

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) zegt fier te zijn dat zijn stad als eerste centrumstad de jaarlijkse prijs in ontvangst mag nemen. “Wij hechten daar veel waarde aan, want de prijs erkent Mechelen als een stad met een gordel van landelijke dorpen die volwaardig meetellen in ons beleid, dankzij onze uitgebouwde en verschillende vormen van bewonersparticipatie in onze dorpswerking.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer