Zwembad Geerdegemvaart in Mechelen.
Stad Mechelen Zwembad Geerdegemvaart in Mechelen.

Stad verhoogt tarieven sportinfrastructuur: zwembeurt kost vanaf volgend jaar 4,5 euro

Een zwembeurt in stedelijk zwembad Geerdegemvaart in Mechelen kost vanaf volgend jaar 4,5 euro, één euro meer dan nu. De nieuwe prijszetting is een gevolg van een algemene verhoging van de tarieven voor het gebruik van sportinfrastructuur.

De huidige tarieven van Geerdegemvaart zijn volgens de stad niet meer houdbaar. “Een aanpassing is noodzakelijk gezien onze stijgende energieprijzen in combinatie met onze verouderde infrastructuur. Let wel: de effectieve kostprijs van één zwemmer ligt 7 keer hoger. Het verschil wordt bijgepast door de stad.” De individuele volwassen zwemmer betaalt vanaf 1 januari 4,5 euro, de min-18-jarigen en 65-plussers zullen 3,5 euro betalen. De nieuwe prijzen van het zwembad liggen in lijn met de tarieven van Nekkerpool. Naast de tariefwijziging besliste de stad om de 10-beurtenkaart (nu een afzonderlijke voor volwassene en kinderen) om te vormen tot een familiekaart die één jaar geldig blijft. Kostprijs: 30 euro.

Jeugdtarief

De stad past de prijzen aan voor alle sportinfrastructuur: IHAM, Winketkaai, Leest, Paardenstraatje, De Plaon, Appelaar, Arena, Donkerlei en Gymnopolis. Dat na een vergelijking met de andere centrumsteden en de omliggende gemeenten. “Daaruit is gebleken dat ons jeugdtarief zoals verwacht ver onder het gemiddelde zat. De keuze wordt daarom gemaakt om het jeugdtarief op te trekken naar een meer realistisch bedrag, namelijk 65 procent van de prijs voor volwassenen”, aldus de stad.

Voor de sportclubs en scholen worden pas vanaf 1 augustus nieuwe tarieven ingevoerd. Het was zes jaar geleden dat de prijzen werden aangepast.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Roger Cooks

    Het blauw groene stadsbestuur verhoogt tevens gevoelig alle parkeertarieven. De megalomane ideeën van Somers moeten nu eenmaal érgens van betaald worden en dat is zeker niet van zijn riante wedde. Is er nog iets gemakkelijker dan sinterklaas te spelen met andermans geld? ik dacht het niet.

  • paul piens

    men ging geen belasting verhogen, kadastraal inkomen met een paar honderd Euro's verhoogt, parkeergeld verdubbeld, zo ook een zwembeurt. Maar van de belastingen blijven ze af. grapjassen

Lees meer