De politie hield de vrachtwagen tegen op de Antwerpsesteenweg. Toen bleek dat hij niet was verzekerd, werd het voertuig getakeld.
Trucker draagt geen gordel en wordt aan de kant gezet: bijna 1.900 euro aan boetes en takeling De politie hield de vrachtwagen tegen op de Antwerpsesteenweg. Toen bleek dat hij niet was verzekerd, werd het voertuig getakeld.

Trucker draagt geen gordel en wordt aan de kant gezet: bijna 1.900 euro aan boetes en takeling

De lokale politiezone van Mechelen-Willebroek heeft op de Antwerpsesteenweg een vrachtwagenbestuurder aan de kant gezet en zijn truck getakeld. De trucker liep tegen de lamp toen hij geen gordel droeg. “Bij verdere controle bleek dat hij ook nog eens gebruik maakte van zijn gsm tijdens het rijden”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. Die beide overtredingen leverden hem al meteen twee boetes op van een totale waarde van 232 euro. “Maar daar bleef het niet bij”, gaat Van de Sande verder. “Hij was ook niet in het bezit van een vervoersvergunning en de chauffeur bleek ook in overtreding te zijn met zijn rij- en rusttijden.” Deze overtredingen leverde bijkomende bijkomstige geldboetes op van respectievelijk 1.500 en 165 euro. Dat bracht het totaal bedrag op 1.897 euro. De vrachtwagen werd tot slot uit het verkeer gehaald en werd getakeld. Dit omdat de vrachtwagen ook niet niet geldig was verzekerd. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer