2 Een tuinaannemer is vanochtend begonnen met de opfrissingswerken in de tuinen van het gerechtsgebouw in Mechelen.
Tim Van der Zeypen Een tuinaannemer is vanochtend begonnen met de opfrissingswerken in de tuinen van het gerechtsgebouw in Mechelen.

Tuinen in Mechelse gerechtsgebouw opgefrist

In de tuinen van het Mechelse gerechtsgebouw zijn maandagochtend tuinaannemers gestart met het uitvoeren van enkele opfrissingswerken. Een tijdje geleden was er commotie ontstaan omdat de tuinen verwilderd waren geraakt. 

Onder meer door de droogte in de zomer van vorig jaar raakten de tuinen erg verwilderd. Buxushagen zien er dor uit, het gras stond op sommige plaatse bijzonder hoog en ongesnoeide rozenstruiken versperden de wandelpaden. Een oorzaak voor het probleem was te vinden bij het ministerie van Justitie. Zij stelden een nieuwe aannemer aan, maar deze liep door de vele opdrachten naar verluidt vertraging op.

Het euvel werd eerder al aangekaart, maar maandagochtend zorgden enkele tuinaannemers voor beterschap in de tuinen van het Mechelse gerechtsgebouw. De hagen werden gesnoeid, de rozenstruiken werden verstevigd en het gras werd gemaaid. “Enkel voor de buxussen is er jammer genoeg nog geen oplossing. Ondanks het feit dat we al geregeld contact hebben genomen met de nodige instanties”, klinkt het nog bij gebouwverantwoordelijke Byl. Volgens de gebouwverantwoordelijke is het heel belangrijk dat de tuinen goed worden onderhouden. “Niet enkel omwille van de toeristen. Onlangs ontvingen we een delegatie uit Duitsland. Het is dan echt betreurenswaardig dat we hen moesten rondleiden in een verwilderde tuin”, besluit Byl.

2 Een tuinaannemer is maandagochtend begonnen met de opfrissingswerken in de tuinen van het gerechtsgebouw in Mechelen.
Tim Van der Zeypen Een tuinaannemer is maandagochtend begonnen met de opfrissingswerken in de tuinen van het gerechtsgebouw in Mechelen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer