Tim Van der Zeypen

Vrouw (52) probeert handtassendief (13) te stoppen maar incasseert klappen

Een dertienjarige jongeman heeft op de Ganzendries in Mechelen geprobeerd om een handtas te stelen. Een 52-jarige vrouw probeerde hem tegen te houden, maar moest enkele klappen incasseren. De jongeman werd inmiddels al voorgeleid bij de jeugdrechter.

De tiener probeerde zijn slag te slaan afgelopen dinsdag omstreeks 11 uur. De jongeman wilde ervandoor gaan met de handtas van een 59-jarige vrouw. “Zij was op dat moment haar fiets aan het klaarmaken om te vertrekken”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. De 59-jarige vrouw merkte de diefstal op en zag de tiener wegvluchten. Hij was te voet.

“Hierop heeft ze naar een andere vrouw geroepen om de man te doen stoppen”, gaat Van de Sande verder. “Dit lukte. Zij greep hem vast. Hierbij moest een 52-jarige vrouw wel enkele klappen incasseren.” De jonge handtassendief kon wel ontkomen. Intussen werd ook de lokale politie van Mechelen-Willebroek verwittigd.

Hondenpatrouille

Uiteindelijk kon een hondenpatrouille van de lokale politiezone een jongeman tegenhouden in de Veluwestraat. Hij voldeed aan de persoonsbeschrijving. “De dertienjarige knaap was bijzonder zenuwachtig. Hij werd meegenomen naar het politiekantoor. Hij gaf de feiten intussen toe en werd ter beschikking gesteld van het parket. Hij werd ook al voorgeleid bij de jeugdrechter.”

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • marleen boone

    het is overal hetzelfde liedje diefstallen , overvallen ,aanrandingen inbraken enz...... aan de lopende band en de politiekers vinden het erg en verder gebeurd er niets dank zij justitie en onbekwame politiekers ik weet voor wie ik ga stemmen zeker weten mijn ogen zijn gelukkig open

  • Kim De Bakker

    Waar gaat Mechelen naartoe?? Het gaat van kwaad naar erger. Misschien toch tijd voor een strengere aanpak.

Lees meer