Remco Dumortier en Alexander Backx ontwikkelden WeTasker, een platform voor kleine klusjes.
David Legreve Remco Dumortier en Alexander Backx ontwikkelden WeTasker, een platform voor kleine klusjes.

Website koppelt klussen aan klussers

Twee Mechelaars lanceren vandaag WeTasker, een online platform dat je van je lastige klussen afhelpt door ze simpelweg uit te besteden aan mensen die iets willen bijverdienen. "Van huishoudelijke taken, klussen in en rond het huis tot kleine prutsen zoals je frietjes ophalen of de hond uitlaten."

WeTasker wil een antwoord bieden op de uitdaging waar veel gezinnen voor staan. "We hollen alle dagen van hot naar her", zeggen Alexander Backx (29) en Remco Dumortier (37). En dus blijft die berg strijk maar opstapelen, het onkruid welig tieren of die ene muur onbeschilderd. Klusjessites bestaan natuurlijk al, maar volgens de Mechelaars onderscheidt hun deelplatform zich van de andere omdat het vertrekt vanuit de vraag. "Wil je nu als particulier een klus laten uitvoeren, dan moet je eerst een heleboel telefoontjes en opzoekingen doen en dan gebeurt het vaak pas over een paar weken en tegen een hoge prijs", spreekt Remco uit ervaring.


WeTasker geeft de consument de controle. "In een paar eenvoudige stappen zet je een klus op WeTasker. Je plaatst een taak online, kiest het bedrag dat je wil uitgeven, stelt een tijdstip in en klaar", legt hij uit.


Ook voor de klusser biedt het systeem voordelen. Hij kan bovenop zijn hoofdberoep tot 5.100 euro per jaar verdienen aan een gunstig belastingtarief (10 procent), via de wet rond deeleconomie die vorig jaar werd goedgekeurd.


WeTasker neemt zelf 3,5 procent, maar biedt daarvoor verzekering tijdens het uitvoeren van de taken. De focus ligt bij de opstart op Mechelen. "Bedoeling is om van daaruit te groeien. Er zijn 2,7 miljoen huishoudens. Stel dat die wekelijks voor drie uur klussen hebben..."


Om promotie te maken voor WeTasker duikt De Mol-winnaar Davey Van Rode op in een ludiek promofilmpje. (WVK)

Lees meer