5 De festivalweide van Groezrock
Peter Vanderveken De festivalweide van Groezrock

13.000 muziekliefhebbers (en paar zakkenrollers) trappen op Groezrock festivalseizoen op gang

Met Groezrock in Meerhout is vrijdag en zaterdag het zomerfestivalseizoen op gang geschoten. Het punk- en hardcorefestival werd opnieuw georganiseerd na een sabbatjaar in 2018 wegens te weinig vrijwilligers. 13.000 muziekfans kwamen meegenieten.

Groezrock was toe aan de 27ste editie. Normaal had de teller dit jaar al op 28 moeten staan, maar vorig jaar viel er een editie weg omdat de organisatoren te weinig vrijwilligers vonden om een handje toe te steken. Dit jaar werd een gedeeltelijke generatiewissel doorgevoerd bij de vrijwilligers en lijkt het festival opnieuw op weg om ook de volgende jaren de officieuze start van het zomerfestivalseizoen te zijn. Dat veel muziekliefhebbers na het sabbatjaar van Groezrock hebben uitgekeken naar de terugkeer van het festival werd vrijdagavond al meteen duidelijk.

Dropkick Murphys

De openingsdag van het festival lokte meteen zowat 6.000 bezoekers naar het terrein, dat een capaciteit heeft van 10.000 personen. Zaterdag was het wat beter met 7.000 bezoekers. Dat lag allicht aan de wat bekendere headliner, de Amerikaanse celtic folkpunkband Dropkick Murphys. Maar ook lager op de affiche kwamen met onder meer Millencolin en Dog Eat Dog wat meer vertrouwde namen langs. De bezoekers zagen hoe Groezrock dit jaar vijf podia telde, in plaats van de drie podia voorheen. De organisatoren willen op die manier meer ruimte geven aan lokaal en minder bekend talent.

“We kregen de laatste jaren vaak het verwijt dat we steeds dezelfde bands bleven uitnodigen”, zegt programmator Hans Maes. “Daarom zijn we nu wat meer gegaan voor beloftevolle bands en artiesten die nog niet vaak in België stonden. Misschien kunnen we hen op deze manier ook wat helpen doorgroeien. Maar het is moeilijk om voor iedereen goed te doen natuurlijk.” (lees verder onder foto)

5 Bezoekers gaan uit de bol tijdens één van de optredens op Groezrock
RV Bezoekers gaan uit de bol tijdens één van de optredens op Groezrock

Zakkenroller geklist

Niet alleen muziekliefhebbers zakten de voorbije dagen af naar de festivalweide van Groezrock. Ook zakkenrollers weten vaak de weg naar festivals te vinden, en dat was ook voor Groezrock 2019 niet anders. Zowel vrijdag- als zaterdagavond kreeg de politie verscheidene meldingen binnen van diefstallen van portefeuilles en smartphones. “De zakkenrollers waren voornamelijk actief aan de Mainstage-en de Back 2 Basic-tent. Door een samenwerking tussen de festivalorganisatoren, de security en de politie kon (vrijdagavond, red.) een dertiger gevat worden”, vertelt korpschef Dirk Van Aerschot van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

De verdachte is bij de politie gekend voor diefstallen op festivals. De man werd zaterdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden.

5
Peter Vanderveken
5
Peter Vanderveken
5
Peter Vanderveken

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer