2 De werken aan de Nikelaan zijn afgerond.
Peter Vanderveken De werken aan de Nikelaan zijn afgerond.

Extra afslagstroken en voorrang voor fietsers op vernieuwde Nikelaan

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft de werken afgerond aan de Nikelaan op het grondgebied van Meerhout en Ham. Er kwamen twee extra afslagstroken en de fietsoversteekplaats op de Nikelaan werd beveiligd met verkeerslichten. 

De voorbije maanden voerde het AWV enkele aanpassingen uit op de Nikelaan (N156) op het grondgebied Meerhout en Ham. De weginfrastructuur van de gewestweg N156 werd aangepast aan de ontwikkelingen van de Nikelaan. Het gaat dan vooral om veilige fietsinfrastructuur en een vlottere ontsluiting voor personeel en vrachtvervoer. “Om de ontsluiting van de verschillende distributiecentra te verbeteren, werden op twee locaties extra afslagstroken aangelegd”, zegt Sep Vandijck van AWV. “Zo werd naar de parking aan het hoofdgebouw een nieuwe oostelijke toegang gecreëerd in de bocht. Ook ter hoogte van de toegang naar het nieuwe distributiecentrum werden afslagstroken aangelegd.”

Ook de fietsoversteekplaats op de Nikelaan werd meteen beveiligd door middel van verkeerslichten. “Bij het kruisen van de gewestweg krijgen fietsers daar voorrang. Zo kunnen fietsers er conflictvrij oversteken”, vervolgt Sep Vandijck. “Dit is bovendien de eerste oversteekplaats van een fietssnelweg in Limburg waar de fietsers voorrang zullen krijgen op het gemotoriseerd verkeer op de gewestweg. Met een optische camera worden de fietsers verder op voorhand gedetecteerd, waardoor het licht voor hen al op groen staat wanneer ze het oversteekpunt bereiken. Zo kunnen ze er in één vlotte beweging doorrijden.

De komende weken en maanden worden de instellingen nog verfijnd.

Later dit jaar volgt nog een vernieuwing van het betonnen wegdek van een gedeelte van de Nikelaan.

2 Het plannetje van de zopas afgeronde werken.
AWV Het plannetje van de zopas afgeronde werken.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer