JHM

Politie en douane controleren 1.417 voertuigen: auto in beslag genomen en 96 pv’s opgesteld

De politie Geel-Laakdal-Meerhout heeft donderdag in Laakdal een grote verkeersactie georganiseerd in samenwerking met de douane. Eén auto werd in beslag genomen. De agenten stelden 96 processen-verbaal op.

Bij de verkeersactie werden in totaal 1.417 voertuigen gecontroleerd. “Alle camera’s voor automatische nummerplaatherkenning in Laakdal werden gebruikt. Bij vier gesignaleerde voertuigen werden door de douane onmiddellijke invorderingen voor een bedrag van 1.519,63 euro uitgeschreven”, vertelt korpschef Dirk Van Aerschot. “Eén wagen werd inbeslaggenomen voor een invordering van 43.052,38 euro. Er werden ook drie fiscale processen-verbaal uitgeschreven voor buitenlandse voertuigen die een Belgische kentekenplaat zouden moeten hebben.”

Naast de douane-gerelateerde controles werden ook gewone verkeersovertredingen geverbaliseerd. “In totaal werden 96 processen-verbaal uitgeschreven, waarvan 91 voor snelheidsovertredingen. Eén bestuurder kreeg een boete omdat hij geen geldig keuringsattest kon tonen. Drie chauffeurs kregen een onmiddellijke inning voor een ongeldig inschrijvingsbewijs en één chauffeur kreeg een onmiddellijke inning voor het gebruik van de gsm tijdens het rijden”, besluit Dirk Van Aerschot.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer