Photo News

Politie klist zakkenroller op Groezrock

Het festival Groezrock in Meerhout kreeg vrijdagavond af te rekenen met een reeks diefstallen. De politie slaagde erin om een verdachte op te pakken.

De politie kreeg vrijdagavond van op de festivalweide van Groezrock verscheidene meldingen binnen van diefstallen van portefeuilles en smartphones. “De zakkenrollers waren voornamelijk actief aan het hoofdpodium en de Back 2 Basic-tent. Door een samenwerking tussen de festivalorganisatoren, de security en de politie kon een dertiger gevat worden”, vertelt korpschef Dirk Van Aerschot van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

De verdachte is bij de politie gekend voor diefstallen op festivals. De man werd zaterdagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en is aangehouden. “Naar aanleiding van de diefstallen hebben de organisatoren een tijdlang extra berichten verspreid op de lichtkranten waarin ze waarschuwen voor zakkenrollers. Ook de politie raadde de muziekliefhebbers sterk aan om waardevolle voorwerpen op te bergen in de lockers die aanwezig zijn in de 24h-zone aan de inkom van het festival”, besluit Dirk Van Aerschot.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer