Het wegdek van de Nikelaan wordt vanaf midden juni vernieuwd.
AWV Het wegdek van de Nikelaan wordt vanaf midden juni vernieuwd.

Werken aan Nikelaan starten midden juni

Vanaf half juni 2019 vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van een gedeelte van de Nikelaan (N156) op het grondgebied van Laakdal en Meerhout. Om de kwaliteit en rijcomfort van de rijweg te verbeteren, wordt de oude betonbaan opgebroken en vervangen door een rijweg in asfalt. De werken zullen ongeveer een maand in beslag nemen.

De werfzone strekt zich uit over ongeveer 750 meter tussen poort A en poort F van de Nikesite, ter hoogte van de bocht aan het kanaal. De oude betonweg wordt over de volledige breedte opgebroken. De rijweg wordt opnieuw opgebouwd op een dubbele fundering met daarop drie lagen asfalt, voorzien voor zwaar verkeer. Ook worden er goten langs de weg voorzien voor de afvoer van regenwater. De werken starten vanaf 11 juni 2019 en zullen naar verwachting een maand in beslag nemen. Wel zijn de werken steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden, waardoor de planning dus nog kan opschuiven.

De werfzone wordt tijdens de werken afgesloten voor verkeer, waardoor de Nikelaan tijdelijk in twee wordt geknipt. Vanuit Laakdal en Ham is de Nikelaan nog toegankelijk, maar is ze doodlopend ter hoogte van de werfzone. De hoofdtoegangen van de Nikesite blijven steeds bereikbaar. Er wordt een omleiding aangegeven over de E313 via de complexen Ham en Geel-Oost.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer