Een terecht fiere Siebe (12) behaalde zilver op de STEM-Olympiade voor jonge technologische talenten.
Peter Vanderveken Een terecht fiere Siebe (12) behaalde zilver op de STEM-Olympiade voor jonge technologische talenten.

Zilveren plak voor bolleboos Siebe Van de Weyer (12): “Al van jongs af ben ik héél nieuwsgierig”

Een hart voor wetenschap. Dat klopt in de borstkas van Siebe Van de Weyer uit Meerhout. De twaalfjarige kaapte de zilveren medaille weg op de finale van de STEM-olympiade in Brussel bij de eerstejaars uit middelbaar onderwijs. “Ik koos voor Latijn aan de KOGEKA 3-school in Geel. Ik wil echt alles weten.”

Siebe geraakte eerst door de selectie van bijna 25.000 leerlingen uit 236 secundaire scholen. “Ikzelf en mijn vriend Laurens, die ook op KOGEKA 3 zit, bleken bij de 48 besten te zijn. Daarom werden we uitgenodigd voor de finale in de gebouwen van het ministerie van Onderwijs in Brussel. Laurens won goud bij de tweedejaars van de eerste graad, ik behaalde zilver bij de eerstejaars. Een heel mooi resultaat voor onze school. Onze directrice Gilberte Peeters heeft ons gefeliciteerd.” 

Zenuwslopend

Papa Rudy, mama Inge en grote zus Gitte woonden de bekendmaking van de winnaars bij. “Toen de grote groep bronzen medaillewinnaars op een scherm verschenen zochten we snel naar Siebe’s naam, maar die stond er niet tussen. Toen wisten we al dat Siebe een van de grote prijzen in de wacht zou slepen. Erg zenuwslopend”, zegt mama Inge.

Karate

Naast een diploma, een jaarabonnement op Wetenschap in Beeld, een voucher van de NMBS en tal van gadgets, kreeg Siebe ook een Lego Technic-box. “Ondanks de lange dag begon Siebe ‘s avonds toch nog die Stunt Racer met afstandsbediening in mekaar te knutselen”, zegt papa Rudy, zelf een verwoede bouwer van modelhelikopters.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer