Nieuw speelterrein in Neerglabbeek

Neerglabbeek (Meeuwen-Gruitrode) krijgt een splinternieuw gemeentelijk speelterrein. Het nieuwe speelterrein wordt momenteel aangelegd in de tuin van het voormalige klooster, dat nu in handen is van de lagere school. Na de werken maakt het speelterrein deel uit van de speelplaats.


"De speelplaats van de lagere school is vandaag buiten de schooluren ook toegankelijk voor spelende kinderen. Dat zal in de toekomst zo blijven, waardoor de kinderen er zowel binnen als buiten de schooluren terechtkunnen", zegt schepen Marco Goossens (CD&V).


De kinderen mochten vooraf mee beslissen over de inrichting. "Als kindvriendelijke gemeente hechten we veel belang aan de participatie met kinderen en jongeren. De kinderen kregen een budget in handen waarmee ze vervolgens hun ideale speeltuin ontwierpen. Met dit ontwerp ging onze technische dienst aan de slag." De kinderen kozen voor een speelterrein met een uitgesproken groen karakter met bomen, holle struiken, speelheuvels en enkele leuke speeltoestellen. Zo komt er een hangbrug tussen twee speelheuvels, een groot klimtoestel, een apenrek, een vogelnestschommel en zitbanken.


(GBO)

Lees meer