Onder meer zanger Guy Swinnen van The Scabs kwam in de Plantentuin praten over zijn depressie.
Lukas Onder meer zanger Guy Swinnen van The Scabs kwam in de Plantentuin praten over zijn depressie.

'Ik Zie U Zitten' moet taboe rond geestelijke gezondheid doorbreken

In de Plantentuin van Meise is gisteren de campagne 'Ik Zie U Zitten' voorgesteld. Verschillende hulpverleningsorganisaties zoals het CAW, Te Gek?! en Logo Zenneland willen met die actie het taboe rond geestelijke gezondheid doorbreken.

'Ik Zie U Zitten' is meteen ook de naam van een gebundeld aanbod aan activiteiten dat werd samengesteld door Logo Zenneland, in samenwerking met regionale hulpverleningsorganisaties zoals onder meer Te Gek?!, Werkgroep Verder, SEL en VIGeZ. De campagne wordt gelanceerd voor de 35 gemeenten in de regio Zenneland. "We willen het taboe rond geestelijke gezondheid doorbreken door in onze gemeenten gedurende een drietal weken activiteiten voor jong en oud rond geestelijke gezondheid te organiseren", zegt Ellen Van der Bauwede van Logo Zenneland. "Naast deze activiteiten wordt samengewerkt met scholen, jeugdbeweging, woonzorgcentra, seniorenraad, sportclubs en bedrijven. De bedoeling is om het thema in de kijker te zetten én de reizende stoelententoonstelling, die in elke gemeente geplaatst kan worden, aan te vullen met een zekere lokale input." De blikvanger is een grote stoel van wel drie meter hoog die door patiënten van het psychiatrisch ziekenhuis Sint-Alexius in Grimbergen is gemaakt.

Miniconcertje

Als peter van Te Gek?! kwam ook zanger Guy Swinnen (bekend van The Scabs) langs. Hij vertelde over zijn depressie en bracht een miniconcertje. Gisteren werd ook de website www.ikzieuzitten.be gelanceerd.


(DBS)

Lees meer