Deze hoop afval werd in de nacht van maandag op dinsdag op de parking van café De Plekpot in Kapelle-op-den-Bos gedropt.
Baert Marc Deze hoop afval werd in de nacht van maandag op dinsdag op de parking van café De Plekpot in Kapelle-op-den-Bos gedropt.

Al 8 weken geen inkomsten meer en nu zadelen sluikstorters café-uitbater ook nog met kost van minstens 700 euro op

Hij mag ondertussen al acht weken geen pintjes meer tappen waardoor hij een pak inkomsten misliep, maar nu moet café-uitbater Marvin Christiaens ook nog eens minstens 700 euro ophoesten om een sluikstort op zijn parking te laten weghalen. De berg afval werd in de nacht van maandag op dinsdag op de parking achter café De Plekpot in Kapelle-op-den-Bos gedropt. “Alsof we het nog niet zwaar genoeg hebben”, reageert Marvin.

Een groot schuifraam, enkele andere ramen, zakken vol steenpuin, houten kaders en zelfs een fiets: Marvin Christiaens schrok zich dinsdagochtend een hoedje toen hij zag wat sluikstorters op de parking achter zijn café De Plekpot in de Mechelseweg aangericht had. “Het lijkt dat erop dat men hier een volledige container geledigd heeft”, vertelt de café-uitbater. “Waarschijnlijk zijn ze achteruit onze parking op gereden om het afval hier te droppen. Ze hebben duidelijk hun tijd genomen om alles uit de container te halen, want de stenen werden netjes op mekaar gestapeld.”

Spoor naar daders

Ondanks dat de café-uitbater en zijn vrouw boven de kroeg wonen, hebben ze niets gehoord. “Ook buren hebben jammer genoeg niets verdacht gehoord of gezien”, aldus nog Marvin. “De politie is ondertussen de nodige vaststellingen komen doen en we hopen dat er alsnog een spoor naar de daders gevonden wordt.”

En wat met de opruimwerken? “We hebben contact opgenomen met de gemeente, maar de kans is groot dat we zelf voor de kosten zullen moeten opdraaien aangezien het afval op onze eigen grond ligt. Ik schat dat dit alles ons minstens 700 euro zal kosten. En dat net in een periode waarin we geen inkomsten kunnen verwerven. Alsof we het nog niet zwaar genoeg hebben…”

Lees meer