3 De man die aan de passagierskant zat incasseerde een zware klap.
Dimitri Berlanger De man die aan de passagierskant zat incasseerde een zware klap.

Bestelwagen ramt geparkeerde vrachtwagen: passagier in levensgevaar

Bij een bizar verkeersongeval op de Wilgenlaan in Wolvertem is zaterdagmiddag een man levensgevaarlijk gewond geraakt. Een bestelwagen met twee inzittenden reed er vol in op een geparkeerde vrachtwagen.

Het ongeval deed zich voor om iets voor 16 uur. De bestelwagen van een firma uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver reed van het Rondplein richting de rotonde op de Wilgenlaan. Om een nog onduidelijke reden reed de bestuurder opeens achteraan vol in op een Nederlandse vrachtwagen die op de parkeerstrook  aan de rechterkant stond.

De chauffeur kwam met de schrik vrij maar de passagier incasseerde een zware klap. Hij moest door de brandweer bevrijd worden uit het wrak en werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Op de Wilgenlaan werd door de politie een tijdlang één rijvak afgesloten. Volgens het parket Halle-Vilvoorde ligt de oorzaak bij een onoplettendheid van de bestuurder. De passagier verkeert intussen niet meer in levensgevaar. Hij ligt wel nog op intensieve zorgen.

3 Het zwaar toegetakelde wrak.
Dimitri Berlanger Het zwaar toegetakelde wrak.
3 De bestelwagen reed vol in op een geparkeerde vrachtwagen.
Dimitri Berlanger De bestelwagen reed vol in op een geparkeerde vrachtwagen.

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Eveline Van den Hout

    De oplegger stond reglementair geparkeerd en heeft geen fout begaan. De bestuurder van de bestelwagen had maar moeten opletten.

  • Patrick Verbelen

    Onbegrijpelijk dat opleggers nog steeds langs de weg mogen staan, ondanks dat hierdoor al tientallen doden zijn gevallen.

Lees meer