Burgemeester Gerda Van den Brande en milieuschepen Jonathan De Valck met de nieuwe herbruikbare bekers.
Lukas Burgemeester Gerda Van den Brande en milieuschepen Jonathan De Valck met de nieuwe herbruikbare bekers.

Gemeente koopt 3.000 herbruikbare drinkbekers

Het gemeentebestuur heeft 3.000 herbruikbare drinkbekers aangekocht. De bedoeling is om ze uit te lenen aan verenigingen voor fuiven, feesten en kermissen. “Hiermee willen we de enorme plastic afvalberg van wegwerpbekers serieus terugdringen en de verenigingen ondersteunen”, zegt schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck (N-VA).

Om de enorme afvalberg te verminderen, stelde de Europese commissie een verbod in op allerlei plastic wegwerpvoorwerpen zoals bestek en borden. De Vlaamse overheid is nog strenger en gaat vanaf 2020 ook plastic wegwerpbekers verbieden.

Het gemeentebestuur van Meise wil alvast haar steentje bijdragen. Daarom heeft de gemeente zo’n 3.000 herbruikbare drankbekers aangekocht. Die wil het gemeentebestuur uitlenen aan verenigingen om te gebruiken op hun fuiven, festivals, kermissen en andere festiviteiten. “Op vele evenementen zie je enorme hoeveelheden wegwerpbekers die rechtstreeks op de afvalberg belanden. Dankzij de herbruikbare bekers bespaar je een hele hoop afval, het helpt de verenigingen én is goed voor het milieu”, aldus nog schepen van Leefmilieu Jonathan De Valck.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer