Eerste wekelijkse markt in Vilvoorde.
Marc Baert Eerste wekelijkse markt in Vilvoorde.

Markten in de buurt gaan opnieuw door mits aanpassingen

Verschillende markten bieden opnieuw lokale producten aan in openlucht. Veel trouwe marktbezoekers kunnen hun hartje weer ophalen. Let wel: de markten worden opengesteld om noodzakelijke boodschappen te doen en niet om een sociaal moment te creëren. Bezoekers komen dus alleen.

Londerzeelse markt verhuist

Na een grondige analyse van de diverse scenario’s besliste de gemeente om de wekelijkse dinsdagmarkt tijdelijk naar het Heldenplein te verhuizen. Op dinsdag 26 mei zal de markt daar voor het eerst doorgaan. Er worden maximaal 235 personen toegelaten op de markt. Er zullen afzonderlijke in- en uitgangen zijn en de bezoekers volgen het eenrichtingsverkeersplan. 

Wemmel werkt met badgesysteem

Zondag 24 mei kan je tussen 8 en 13 uur voor het eerst weer naar de markt. Er zijn twee in- en uitgangen voorzien. Eentje aan het ING-kantoor en een tweede aan de Leonidaswinkel. Voor de veiligheid moet je de pijlen volgen en laten ze maximaal 175 bezoekers tegelijk toe. Om dat te controleren roepen ze een creatief idee in het leven. Wie de markt betreedt krijgt een badge. Als je de markt verlaat, geef je deze weer af. De badgen worden natuurlijk ontsmet.

Grimbergen en Strombeek-Bever

In Grimbergen centrum zullen op zondag dertien kramen klaarstaan. Er is eenrichtingsverkeer voorzien voor de bezoekers vanaf de ingang aan de Lagesteenweg naar de uitgang aan de Prinsenstraat. Er is ook desinfecterende handgel aanwezig aan de in- en uitgang en aan de marktkramen. Enkele kramen zullen tijdelijk op het Kerkplein staan om de veilige afstand te bewaren.

“Op de markt in Strombeek-Bever op het Sint-Amandsplein is het door de kleinschaligheid eenvoudiger om de sociale afstand te bewaren. Aan de kramen zal aangegeven worden hoe de klanten moeten aanschuiven”, zegt schepen De Boeck.

Meise

Zaterdag kan je weer terecht op de markt in Meise. De markt zal er iets anders uitzien gezien sommige kramen een ander plekje kregen om de afstand te garanderen. Bezoekers volgen een afgesloten circuit en iedereen volgt de aangegeven looprichting. Je kan op de markt langs de Boechtstraat en langs het pleintje van de baron naast de kerk. Handgel wordt voorzien.

Vilvoorde

De eerste woensdagmarkt is achter de rug. De zaterdagmarkt splitsen ze zoals aangekondigd op in een zaterdagmarkt beperkt tot voeding en planten en een zondagmarkt voor de overige kramen. Ook daar de markt betreden via de aangeduide in- en uitgangen ter hoogte van de Guldenschaapstraat en Virgo+.

Lees meer