4 Diegemnaars Liliane en Luc zijn het al 42 jaar gewoon om onder één van de aanvliegroutes rond Zaventem te wonen. "Nu het hier al weken stil is, betrappen we er ons op dat we raar opkijken wanneer er nog eens een vliegtuig de lucht in gaat."
Mark Baert Diegemnaars Liliane en Luc zijn het al 42 jaar gewoon om onder één van de aanvliegroutes rond Zaventem te wonen. "Nu het hier al weken stil is, betrappen we er ons op dat we raar opkijken wanneer er nog eens een vliegtuig de lucht in gaat."

Exclusief voor abonnees

Nooit eerder was het zo lang zo stil rond Zaventem: “We kijken nu zelfs raar op wanneer er een vliegtuig over ons huis vliegt”

Coronavirus legt vliegverkeer al weken lam: opluchting voor de ene, een gemis voor de andere

“Normaal kijken we niet op wanneer er om de twee minuten een vliegtuig boven ons dak vliegt, maar nu schrikken we zelfs wanneer er eentje passeert.” De omwonenden van Brussels Airport beleven bizarre weken nu het coronavirus bijna alle vliegtuigen aan de grond houdt. Bij de ene zorgt de ongekende stilte voor een vorm van gemis, terwijl het voor de andere een opluchting is. Wij legden ons oor te luisteren bij de ‘buren van Zaventem’.

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Lees meer