RV

Parket: “Borstelmachine week te veel uit”

De motorrijder die dinsdagmiddag om het leven kwam op de Veilinglaan was volgens het parket Halle-Vilvoorde niet in fout. 

D.V. (21) uit Sint-Agatha Berchem reed rond 16 uur richting Wolvertem. Op het kruispunt met Neerpoorten en de Meuzegemstraat botste hij tegen een borstelmachine die uit de tegenovergestelde richting kwam. De klap was ongemeen hard. De motorrijder was op slag dood.

Uit de vaststellingen van de verkeersdeskundige bleek dat de borstelmachine linksaf sloeg op het kruispunt richting Meuzegem en dat het groen licht was voor beide. “De bulldozer heeft een korte afdraai dus het moet voor de motorrijder een verrassing geweest zijn. Er zijn geen remsporen noch aanwijzingen van overdreven snelheid”, zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau. “De bestuurder van de bulldozer testte negatief voor alcohol en drugs. Twee getuigen stellen dat de man niet baanvast en te veel naar links reed. Zijn rijbewijs werd dan ook ingetrokken.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer