2 Bezoekers op dag één van heropening Plantentuin Meise
Dieter Nijs Bezoekers op dag één van heropening Plantentuin Meise

Plantentuin gooit deuren weer open, mét veiligheidsvoorschriften

De plantentuin opende vandaag de deuren. Wie een gratis e-ticket wist te bemachtigen kan er vanaf nu terecht voor één van de twee uitgestippelde wandelingen. Deze families zijn alvast tevreden dat ze opnieuw in de groene oase kunnen wandelen.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Axelle uit Meise en haar vriendinnen uit Grimbergen zijn blij dat ze opnieuw naar de Plantentuin kunnen. “Je kan ook in de wijk wandelen. Maar op den duur heb je dat ook wel gezien natuurlijk. Ik ben blij dat we terug naar hier kunnen komen.”

Bij de Plantentuin zijn ze ook opgelucht dat ze opnieuw bezoekers mogen verwelkomen. Al vergde het wat inspanningen om dat op een veilige manier te laten verlopen. Ze stippelden twee routes uit; eentje van een uur en een van twee uur. En er staan tijdsloten vermeld op de tickets. “Elk halfuur mogen er bijvoorbeeld maximaal 25 bezoekers binnen. Door de routes uit te stippelen voorkomen we ook dat mensen elkaar kruisen”, laat Manon Van Hoye, woordvoerster van de Plantentuin weten.

Je kan nog steeds gratis e-tickets bestellen tot en met 17 mei. Hoe het vanaf dan verder zal verlopen hangt af van de beslissingen die vallen bij de Nationale Veiligheidsraad.

2 Bezoekers op dag één van heropening Plantentuin Meise - rechts op de foto Axelle
Dieter Nijs Bezoekers op dag één van heropening Plantentuin Meise - rechts op de foto Axelle

Lees meer