Het nieuwe fietspad langs de Nieuwelaan in Merchtem en de Kardinaal Sterckxlaan in Meise.
Provincie Vlaams-Brabant Het nieuwe fietspad langs de Nieuwelaan in Merchtem en de Kardinaal Sterckxlaan in Meise.

Provincie Vlaams-Brabant investeert in fietspad langs Nieuwelaan in Merchtem

De provincie Vlaams-Brabant investeert zo’n 384.681,80 euro in het fietspad langs de Nieuwelaan in Merchtem. Deze straat vormt een rechtstreekse verbinding tussen Brussegem en Oppem.

Eerder lag er op de Nieuwlaan in Merchtem een te smal dubbelrichtingsfietspad. Langs de straat werden nu verhoogde enkelrichtingsfietspaden van anderhalve meter breed in een grijze betonverharding uitgevoerd over een lengte van 2,26 kilometer. Ook werden er over een lengte van 150 meter fietssuggestiestroken aangelegd in zone 30. De subsidie voor deze fietspaden komt uit het Fietsfonds waardoor deze tot 90 procent gesubsidieerd worden. Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Gedeputeerde Tom Dehaene vindt dat fietsen één van de manieren is om het fileprobleem in onze regio aan te pakken. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk”, verduidelijkt Dehaene.

Lees meer