Een van de beschadigde graven.
Lukas Een van de beschadigde graven.

Vandalen beschadigen drie graven op kerkhof van Rossem

Op het kerkhof van Rossem, achter de Sint-Medardus en Sint-Gildarduskerk, in Meise hebben vermoedelijk vandalen drie graven beschadigd. 

Bij twee graven ligt de hoofdsteen tegen de grond en bij een derde graf is de naamplaat op de grafsteen vernield. Er werd ook een vaas vernield. Wie verantwoordelijk is voor de schade is nog niet duidelijk. “Waarschijnlijk gaat het om vandalisme”, vermoedt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “Maar we weten niet wanneer dat gebeurd zou zijn of wie verantwoordelijk is. Ik heb de eerste berichten vandaag gezien, maar het zou mogelijk al vorige week gebeurd zijn.”

Camerabewaking

“Voorlopig hebben we nog geen getuigen gevonden. De politie gaat nu samenwerken met de diensten van de gemeente om een tijdslijn op te stellen zodat we ten minste al een idee hebben wanneer dit zou gebeurd zijn”, gaat Van den Brande verder.

Op sociale media wordt verontwaardigd gereageerd op het vandalisme. Daar wordt ook gevraagd om de begraafplaatsen te beveiligen met camera’s. “Maar dat is niet haalbaar omdat de kerkhoven zo groot zijn”, legt Van den Brande uit. “Bovendien is dat een serieuze investering. Niet alleen in de toestellen, maar ook in mensen om die beelden te bekijken. We gaan echter wel in mobiele camera’s investeren.”

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer