4 Het uitgebrande autowrak staat nu al vier maanden op de Gudrunlaan.
Lukas Het uitgebrande autowrak staat nu al vier maanden op de Gudrunlaan.

Wagen brandt uit op oudjaar: gemeente laat wrak deze week takelen

De wagen die op oudejaarsavond in de wijk in Oppem uitbrandde, wordt deze week uiteindelijk dan toch weggehaald. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente nu er ook al sprake is van sluikstorten aan het autowrak.

Hoe de wagen, een Toyota Avensis, precies uitbrandde, is niet duidelijk. Mogelijk ontstond het vuur door het afsteken van illegaal vuurwerk. Vier maanden later staat het autowrak echter nog steeds vlak bij een aantal garageboxen in de Gudrunlaan. “Na de vaststelling eind december werd door de wijkinspecteur bij de eigenaar aangedrongen om het wrak zo snel mogelijk weg te halen”, legt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA) uit. “Deze beloofde dit te doen, maar er werd geen gevolg aan gegeven.”

De gemeente stuurde vervolgens ook een aangetekend schrijven naar de eigenaar, maar de brief kwam ongeopend terug. Omdat er nu ook sluikstorten in de nabijheid van de wagen worden vastgesteld, gaat de gemeente het autowrak nu toch zelf laten verwijderen en aanbieden aan een erkend verwerker. “Er wordt bekeken hoe de kosten gerecupereerd kunnen worden. Het is uiteraard niet de bedoeling dat de gemeente hiervoor zal opdraaien”, aldus nog Van den Brande.

4 De Toyota brandde helemaal uit.
Lukas De Toyota brandde helemaal uit.
4 Het uitgebrande autowrak nodigt uit tot sluikstorten en dus grijpt de gemeente nu toch in.
Lukas Het uitgebrande autowrak nodigt uit tot sluikstorten en dus grijpt de gemeente nu toch in.
4 De Toyota brandde helemaal uit.
Lukas De Toyota brandde helemaal uit.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer