2 Gezellig tafelen op de Vlasmarkt.
Wannes Nimmegeers Gezellig tafelen op de Vlasmarkt.

Bar Jos en Gloria op de Vlasmarkt worden openluchtrestaurant: “De mensen komen pas laat omdat wij geen eten serveren. Nu dus wel”

Vanaf vrijdag kan je in de Gloria en de Jos op de Vlasmarkt - de broer- en zustercafés van Charlatan - niet enkel bier, jenever en cocktails bestellen, maar ook een volwaardige maaltijd. Voor wie zich spontaan zorgen maakt bij het idee van Gerald Claes achter de kookpotten: dat gebeurt niet. “We werken samen met drie restaurants hier in de buurt”, klinkt het.

Naar de Vlasmarkt zak je normaal gezien pas af als het al goed donker is. Maar met een sluitingsuur om 1 uur ’s nachts willen de uitbaters van de Vlasmarkt graag ook vroeger op de avond mensen zien. “Omdat je op het terras aan tafel moet blijven zitten, werken we met een digitale butler”, zegt Gerald Claes. “Je scant een QR-code die op de tafel plakt, krijgt de kaart te zien, en kan drank bestellen, wat automatisch aan de toog toekomt. Dus dachten wij, waarom niet op dezelfde manier eten laten bestellen, dat hier dan geleverd wordt? Nu komen de mensen pas na 21 uur naar hier, omdat ze hier niet kunnen eten. Dat verandert dus, vanaf morgen (vrijdag,red.).”

Mexicaans, kip en burgers

Op de terrassen van Gloria en Jos zullen vanaf vrijdag dus 2 QR-codes te vinden zijn, een voor drank en een voor eten. Voor dat eten wordt samengewerkt met het Mexicaans restaurant Bicho Malo uit de Serpentstraat, met Chick’ndale die een keuken heeft in de Baudelostraat, en met Jack Premium Burgers op de Vlasmarkt zelf. “Zo steunen lokale horecazaken elkaar”, grijnst Gerald. “En zo kunnen mensen voortaan dus ook eten op onze mooi uitgebreide terrassen. We maken van de Vlasmarkt een openluchtrestaurant.”

De Charlatan blijft ondertussen nog gesloten, omdat dat echt een nightlifeplek is. De terrasruimte voor het café is kleurrijk ingevuld door Bar Jos.

2 Alle partners die meewerken aan het openluchtrestaurant.
Wannes Nimmegeers Alle partners die meewerken aan het openluchtrestaurant.

Lees meer