rv

Celstraf met uitstel voor SM-meesteres nadat afspraakje gruwelijk fout loopt

Een 29-jarige ‘SM-meesteres’ uit Melle heeft een celstraf van 30 maanden met probatie-uitstel gekregen nadat een afspraak met een klant gruwelijk misliep. Op verzoek van de man diende ze hem acht spuiten procaïne toe, een verdovingsmiddel dat vaak wordt gebruikt door tandartsen. Hij overleed ter plaatse aan een hartstilstand. Ook de toenmalige vriend van de meesteres kreeg een celstraf met probatie-uitstel voor mededaderschap. 

De feiten vonden eind augustus 2017 plaats in het Oost-Vlaamse Melle. Het slachtoffer was op zoek naar een nieuwe meesteres. Hij vond het nummer van de twintiger online en stuurde haar een sms’je. “Het is heel belangrijk voor mij dat je de spuitjes kan injecteren”, schreef hij daar onder andere in. De twee hingen daarna een klein halfuur aan de telefoon en legden een afspraak vast. Na het gesprek ging de vrouw samen met haar vriend op zoek naar informatie over het verdovingsmiddel.

Op 20 augustus zakte de man af naar de woning van het koppel. Hij ging halfnaakt op de SM-stoel in de kelder zitten en bracht bij zichzelf het infuus in, zodat de meesteres enkel maar moest spuiten. Het plan was om in totaal 1 liter procaïne te injecteren in zijn lichaam, verdeeld over 10 spuiten van 100 milligram. Uiteindelijk vulde de man zelf 50 spuiten, goed voor een halve liter van het goedje. Na de achtste spuit liep het mis: hij kreeg een hartstilstand en overleefde het voorval niet.

Financieel moeilijk

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, legden beide beklaagden valse verklaringen af. Ook tegen de politie verklaarden ze achteraf dat de man een kennis was die een bezoekje had gebracht en dat hij onwel werd in de zetel.

 De verdediging stelde tijdens de behandeling van de zaak dat de man zelf grotendeels verantwoordelijk is voor zijn dood. Zo verklaarden  ze onder andere dat hij suïcidaal was én dat zowel de huisarts als zijn ex-vrouw al meermaals aan de alarmbel trokken. “Hij kende de gevaren van procaïne maar al te goed. Hij gebruikte het middel al 17 jaar”, klonk het tijdens de behandeling van de zaak.

“We hadden het financieel moeilijk én kregen er 700 euro voor”, verklaarde de vrouw toen. “Hij was zo overtuigend.”

Ook de toenmalige vriend van de vrouw werd woensdag veroordeeld als mededader. De rechter legde hem een celstraf van 18 maanden met probatie-uitstel op. De twee moeten het gezin van het slachtoffer nu zo’n 10.000 euro aan schadevergoedingen betalen.

“Hij was misschien niet rechtstreeks betrokken, maar ook hij heeft opzoekingswerk gedaan”, klinkt het.  “De 700 euro die de meesteres  aanrekende voor haar diensten, was bovendien bedoeld voor beide beklaagden. Hij was een doorslaggevende factor in de uiteindelijke beslissing.”

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Eji Verkoren

    Het koppel heeft hier, mijn inziens, evenveel schuld aan als de man. Het stellen van medische handelingen is bij wet verboden aan onbevoegden en hoort niet thuis binnen het SM wereldje. Het koppel had neen kunnen zeggen wat iedere verstandige professionele Meesteres zou gedaan hebben. Er is nog zoiets als schuldbemiddeling als je in financiële problemen zit.

  • Eji Verkoren

    Het koppel heeft hier, mijn inziens, evenveel schuld aan als de man. Het stellen van medische handelingen is bij wet verboden aan onbevoegden en hoort niet thuis binnen het SM wereldje. Het koppel had neen kunnen zeggen wat iedere verstandige professionele Meesteres zou gedaan hebben. Er is nog zoiets als schuldbemiddeling als je in financiële problemen zit.

Lees meer