Colruyt Group Academy en partners schenken 50.000 mondmaskers aan Special Olympics Belgium

Colruyt Groep Academy verdeelde vrijdagvoormiddag in zijn zetel in Melle de eerste lading herbruikbare mondmaskers aan atleten van Special Olympics. In totaal werden tijdens de coronacrisis 200.000 mondmaskers genaaid door partners, werknemers en klanten van het opleidingscentrum van de retailer. Een kwart gaat naar de atleten met een beperking. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
6 Colruyt Group Academy schenkt 50.000 mondmaskers aan Special Olympics.
Didier Verbaere Colruyt Group Academy schenkt 50.000 mondmaskers aan Special Olympics.

Tijdens de coronacrisis verdeelde Colruyt Group Academy samen met zijn partners – Devos Lemmens, Balade, Elvea, Jules Destrooper, Côte d’Or, Tiense Suiker, Spa, Bru, Tempo en Sunlight – doe-het-zelfnaaipakketten voor mondmaskers. Meer dan 8.000 klanten en medewerkers gingen met de gratis pakketten aan de slag en creëerden zo maar liefst 200.000 mondmaskers voor de zorg. 

6 Een veilige high five voor de mondmaskers van Special Olympics.
Didier Verbaere Een veilige high five voor de mondmaskers van Special Olympics.

Daarvan krijgt Special Olympics Belgium, de organisatie voor atleten met een verstandelijke beperking, er nu 50.000 om verder te verdelen aan atleten en hun begeleiders uit de zorginstellingen. “Hartverwarmend om te zien hoeveel van onze klanten en medewerkers vrijwillig aan het naaien sloegen ten voordele van de meest kwetsbare mensen in onze samenleving”, zegt Eric Vanophalvens, verantwoordelijke voor Colruyt Group Academy.

Weer trainen

Atleten en hun begeleiders uit sportclubs uit de omgeving van Gent mochten vrijdagvoormiddag hun pakket mondmaskers ophalen. Dat werd bezegeld met een veilige high five achter plexiglas. “Onze atleten zijn een kwetsbare groep. Het gedwongen sociaal isolement begrepen ze niet altijd en met deze mondmaskers kunnen ze de draad weer opnemen en hun sportieve activiteiten veilig verder zetten”, zegt Zehra Sayin, CEO van Special Olympics Belgium. De komende weken worden alle maskers verdeeld aan clubs in heel België.

6
Didier Verbaere
6
Didier Verbaere
6 Eric Vanophalvens van Colruyt Group Academy.
Didier Verbaere Eric Vanophalvens van Colruyt Group Academy.
6
Didier Verbaere

Lees meer