De Windeekse Groenbuiken organiseren dit weekend geen randanimatie.
Didier Verbaere De Windeekse Groenbuiken organiseren dit weekend geen randanimatie.

Dit weekend kermis in Scheldewindeke en Melle maar zonder randanimatie

De foor slaat de kramen dit weekend op aan het Marktplein van Scheldewindeke en op het Dorpsplein van Melle. De kermis zal er wel draaien zonder randanimatie en met de nodige veiligheidsvoorschriften.

Het eerste weekend van juli is er traditioneel feest in Melle met de HeMelse Feesten en in Scheldewindeke met een fors kermisprogramma van de Windeekse Groenbuiken. Beiden waren door de coronacrisis eigenlijk afgelast maar kunnen nu toch in een lightversie doorgaan.

“Onze 13de editie zal er eentje in mineur worden. De optredens van Christoff en Boysband Bobby waren eerder al uitgesteld naar volgende zomer. En ook alle randanimatie en het ontbijt gaan niet door. Ook de feesttent staat er niet. Maar we zijn blij dat er toch een beetje kermis is”, zegt Filip Michiels van De Groenbuiken. Zes attracties slaan hun tenten op aan de Markt van Scheldewindeke. “Door de versoepeling van de maatregelen en op vraag van de foorkramers zelf komen de autoscooter, een vis- en een schietkraam, een lunapark, een kindermolen en een dobbelsteenspel naar Windeke van vrijdagavond 3 tot maandag 7 juli. Gelukkig hebben we ruimte genoeg om de afstand te respecteren”, besluit Filip.

Ook in Melle kermis

Ook in Melle stak het coronavirus stokken in de wielen en kunnen de geplande optredens, markten en vuurwerk niet doorgaan maar het gemeentebestuur besliste om de foorkramers de kans te geven de draad weer op te pikken en de kermis wel te laten doorgaan.

De foorkramers komen op vrijdag 3 juli aan na de wekelijkse markt. Op die manier hoeft de markt niet verplaatst te worden.  De kermis gaat door op zaterdag 4 juli vanaf 15 uur, zondag 5 juli vanaf 14 uur, maandag 6 juli vanaf 15 uur, dinsdag 7 juli vanaf 16 uur, woensdag 8 juli vanaf 16 uur en donderdag 9 juli vanaf 15 uur.

Ook de kermis zelf zal zich aan nieuwe regels moeten houden. Als bezoeker moet je een éénrichtingsverkeer respecteren. Je komt binnen vanuit de Kerkstraat, tussen het oliebollenkraam en het koordje-trekspel. Je verlaat de kermis aan de kant van de kerk. Aan de in- en de uitgang kan je je handen ontsmetten. Er wordt ook een aparte wachtrij georganiseerd voor het oliebollenkraam.  Er is een toilet voorzien in zaal Navis op zaterdag, zondag en maandag en ook het Rode Kruis zal die dagen in Navis op post staan.

Lees meer