5 De eerste zwemmers meldden zich om 9.30 uur in de regen.
Didier Verbaere De eerste zwemmers meldden zich om 9.30 uur in de regen.

Eerste zwemmers melden zich om 9.30 uur in de regen: “Lang genoeg naar uitgekeken”

Het openluchtzwembad De Warande in Wetteren mocht woensdagochtend opnieuw de deuren openen. Om 9.30 uur meldden de eerste zwemmers er zich in de regen. “We hebben er lang naar uitgekeken”, zegt Hilde Roobroeck uit Laarne.

5 Hilde Roobroeck uit Laarne is blij dat ze weer kan zwemmen in Wetteren.
Didier Verbaere Hilde Roobroeck uit Laarne is blij dat ze weer kan zwemmen in Wetteren.

In het domein gelden door de coronacrisis strikte maatregelen. Zwemmen kan enkel op reservatie in de voor- of namiddag. En dat voor telkens 500 personen. Door de regen hebben woensdag vijftien mensen gereserveerd. Het water is met 20 graden ook nog wat frisjes. Het zijn dan ook vooral fervente baantjeszwemmers die zich niet laten afschrikken door het slechte weer.

Zelfde tarieven voor niet-inwoners 

“Normaal gezien ga ik twee tot driemaal per week zwemmen. En plots viel dat allemaal weg. We hebben er dan ook lang naar uitgekeken”, zegt Hilde Roobroeck uit Laarne. Zij mag als inwoner van Laarne ook komen zwemmen aan de tarieven voor Wetteraars en krijgt dezelfde privileges om te reserveren. De gemeente sloot een deal met het lokaal bestuur van Wetteren en past de meerprijs bij uit de gemeentekas. Wetteren voert diezelfde onderhandelingen met Wichelen en Melle. Ook zij willen toetreden tot de samenwerking over de gemeentegrenzen.

5 Pieter Bracke (Diensthoofd Vrije Tijd) en schepen van Sport Dietbrand Van Durme gaven het goeie voorbeeld en doken ook het bad in.
Didier Verbaere Pieter Bracke (Diensthoofd Vrije Tijd) en schepen van Sport Dietbrand Van Durme gaven het goeie voorbeeld en doken ook het bad in.
5
Didier Verbaere
5
Didier Verbaere

Lees meer