28 gemeentebesturen ondertekenden het charter Gezonde Gemeente in Herzele.
Logo + 28 gemeentebesturen ondertekenden het charter Gezonde Gemeente in Herzele.

Gemeenten krijgen het label ‘Gezonde Gemeente’

In Herzele hebben 28 stads- en gemeentebesturen het charter ‘Gezonde Gemeente’ ondertekend. In onze regio engageren Gent, Wetteren, Merelbeke, Melle, Wichelen, Destelbergen, Oosterzele en Laarne zich om verder werk te maken van een structureel preventief gezondheidsbeleid.

‘Gezonde Gemeente’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s, met als nauw betrokken partners de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) met de steun van de Vlaamse overheid.

In de voorbije legislatuur engageerden de Gezonde Steden en Gemeenten zich om een succesvol lokaal gezondheidsbeleid uit te bouwen. In 2019 herniewen ze die belofte. “Ze streven ernaar om de gezonde keuze de meest gemakkelijke keuze te maken. En het wegwerken van de gezondheidsverschillen staat steeds voorop. Zij zullen gezondheidscampagnes voor hun burgers en personeel uitwerken steeds op basis van lokale noden en inspelend op actuele tendensen en gedragen door de verschillende gemeentelijke diensten”, aldus de organisatie.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer