2 De gemeente Melle wil de bomen rooien.
Didier Verbaere De gemeente Melle wil de bomen rooien.

Kapvergunning essen langs Scheldeweg in Melle geschorst door provincie

De vergunning die de gemeente Melle zichzelf verleende om 30 essen te rooien langs de Scheldeweg, is door de bevoegde dienst van de provincie geschorst in afwachting van een beslissing ten gronde door de deputatie. Groen had tegen de vergunning beroep aangetekend en dat is ontvankelijk en volledig verklaard.

De gemeente Melle had zichzelf een vergunning verleend om dertig essen te kappen in de Scheldeweg. Volgens het bestuur zorgden deze voor schade aan het drainnagenet van de aanpalende landbouwer. Hij trok de zaak ook al voor de rechtbank. In afwachting van een uitspraak, werd alvast een kapvergunning verleend. Het openbare onderzoek vorig jaar zorgde voor heel wat protest en bezwaren tegen de aanvraag. Toen de vergunning alsnog werd verleend, ging Groen in beroep.

2 De bomenrij in de Scheldeweg veroorzaakt schade aan het drainagesysteem van de landbouwgrond ernaast. De gemeente wil ze kappen.
Didier Verbaere De bomenrij in de Scheldeweg veroorzaakt schade aan het drainagesysteem van de landbouwgrond ernaast. De gemeente wil ze kappen.

“Ik vraag reeds sinds december om de aanvraag voor deze vergunning in te trekken, omdat er geen enkele goede reden is om die bomen te kappen. De meerderheidspartijen hebben echter toch hun zin doorgedreven en zichzelf een kapvergunning gegeven, ook al is er hiervoor absoluut geen draagvlak bij de Mellenaars”, zegt Gemeenteraadslid Tijl De Witte (Groen).

In beroep

Groen Melle diende in maart samen met buurtbewoners en de andere oppositiepartijen een beroepschrift in tegen deze kapvergunning. De Dienst Ruimtelijke Vergunningen van de provincie Oost-Vlaanderen volgde hun argumenten. Het is nu aan de deputatie is om een beslissing ten gronde nemen. Zolang die beslissing er niet is, blijft de kapvergunning geschorst.

“Op onze vraag wordt midden juni nog een hoorzitting gepland waarop alle partijen aan het woord kunnen komen. Ons beroepschrift was stevig onderbouwd met acht sterke argumenten. Nadien kunnen we enkel afwachten wat de deputatie zal beslissen. We hopen uiteraard dat we hen kunnen overtuigen om deze kapvergunning te vernietigen. Op die manier komt er terug ruimte om samen de betrokken landbouwer naar een betere oplossing te zoeken”, besluit Tijl De Witte.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer