2 Lenteverkoop in Tuinbouwschool Melle.
Didier Verbaere Lenteverkoop in Tuinbouwschool Melle.

Openschooldag en Lenteverkoop op Tuinbouwschool Melle

De Tuinbouwschool in Melle zet dit weekend haar deuren open. Zaterdag 27 april is er een gevarieerd aanbod en staat de afdeling Life & Science in de kijker. Zondag is er de jaarlijkse Lenteverkoop van planten en bomen.

De Tuinbouwschool aan de Brusselsesteenweg is zaterdag vrij te bezoeken van 10 tot 17 uur. Er is een tentoonstelling met cursusmateriaal van de leerlingen, proefopstellingen in de afdelingen Biotechnische Wetenschappen en Chemie, demonstraties bloemschikken en verzorgen van dieren, gegidste rondleidingen in het natuurreservaat Buiten Westen, dissecties, expo van de eindwerken en tal van informatiestanden. Je kan deelnemen aan de trappenloop en gocartraces en er is kinderanimatie.

2 Lenteverkoop in Tuinbouwschool Melle.
Didier Verbaere Lenteverkoop in Tuinbouwschool Melle.

Op zondag houdt GO! Tuinbouwschool Melle haar jaarlijkse Lenteverkoop. De hele voormiddag, van 9 tot 13 uur kan je er volgens de zelfbedieningsformule tegen zeer democratische prijzen perkplanten, vaste planten, sirheesters, fruitbomen, kruiden en plantgoed voor de groententuin aankopen. Tuinbouwspecialisten adviseren het publiek graag over de ideale standplaats, bloei, bemesting en snoeiwijze van hun aankoop. Ook met andere tuinvragen kunnen zij bij hen terecht. De afdeling ‘Dier’ wordt opengesteld voor de bezoekers. 

En om 11 uur is er een geleide wandeling in het reservaat. Het 2,3ha grote perceel, gelegen naast de Zeeschelde, bestaat uit hooilanden, weiden, de oever van een oude meander en terrestrische en aquatische kleine landschapselementen. Het gebied wordt sinds 2001 beheerd door de leerlingen van de school. Er zijn ook wandelingen langs de geneeskrachtige en eetbare planten en op het zonneterras kan je genieten van een koffie, aperitief of streekbiertje.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer