3 Het muurschilderij in voormalig woonzorgcentrum Ceres.
Alexander Haezebrouck Het muurschilderij in voormalig woonzorgcentrum Ceres.

Afbraakwerken tonen mooi schilderij in traphal voormalig woonzorgcentrum

De afbraakwerken van het voormalig woonzorgcentrum Ceres langs de Grote Molenstraat in Lauwe leggen tijdelijk een muurschilderij in de traphal van het voormalig woonzorgcentrum bloot. “Het werd destijds door een Menenaar in de traphal in de inkomhal geschilderd”, zegt directeur Stefaan Fontaine van wzc Ceres. 

Wie af en toe passeert aan het voormalig woonzorgcentrum zal het al zijn opgevallen. Het mooie schilderij dat door de afbraakwerken nu ook voor het publiek zichtbaar is. Het is een namaak van het wereldberoemde schilderij van Michelangelo dat te bewonderen is op het gewelf van de Sixtijnse Kapel in het Vaticaan en de schepping van Adam toont. “De Menenaar, van wie zijn naam me ontglipt, schilderde het destijds in de inkomhal van onze traphal”, vertelt Stefaan Fontaine van het wzc Ceres. Wie het schilderij wil bewonderen moet snel zijn, vooraleer de afbraakwerken ook het schilderij tegen de grond laten gaan.

3
Alexander Haezebrouck
3
Alexander Haezebrouck

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer