De politie van de zone Grensleie nam het achtergebleven voertuig met Franse nummerplaten in beslag.
Hans Verbeke De politie van de zone Grensleie nam het achtergebleven voertuig met Franse nummerplaten in beslag.

Alerte buurvrouw belt politie: materiaaldieven komen van kale reis thuis

Thierry Moerkerke (47) uit Vogelzang in Menen is in de nacht van woensdag op donderdag het slachtoffer geworden van een inbraak in zijn kleine bestelwagen. Dankzij een alerte buurvrouw moesten de dieven echter zonder buit op de loop.

Iets voor twee uur werd het gezin van Thierry Moerkerke wakker gebeld door de politie. “Er was ingebroken in zijn kleine bestelwagen”, vertelt dochter Larissa. “Een buurvrouw had mensen horen lachen op straat. Ze vond dat raar en stond op om een kijkje te nemen door haar dakvenster. Zo zag ze hoe drie gemaskerde mannen aan het morrelen waren aan de geparkeerde bestelwagen van mijn papa. Ze belde de politie. Die was snel ter plaatse maar helaas waren de daders net gaan lopen. In de straat bleef wel een kleine wagen met Franse nummerplaat achter. Die staat hier anders nooit. In de loop van de voormiddag liet de politie het voertuig takelen.”

Ruit ingeslagen

Thierry Moerkerke, die voor Logi-technic werkt, moest vaststellen dat de achterruit van zijn bestelwagen was ingeslagen. “De dieven probeerden allicht op die manier de deur te openen”, zegt Larissa. “Ook het slot was geforceerd.” Voor zover bekend, hebben de daders niks buitgemaakt. Meer dan waarschijnlijk waren ze uit op werkmateriaal dat in het voertuig lag.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer