Het atelier van de hobbygaragist brandde volledig uit.
Foto Alexander Haezebrouck Het atelier van de hobbygaragist brandde volledig uit.

Atelier hobbygaragist volledig verwoest na brand

Langs de Wahisstraat in Menen is gisteravond om 19.20 uur een zware brand uitgebroken in een atelier achteraan een woning. Het waren de buren die het vuur opmerkten en de hulpdiensten verwittigden.

Toen de brandweer arriveerde stond het atelier al in lichterlaaie. De bewoner die in het grote atelier in zijn vrije tijd aan auto's werkt, was op het moment van de brand niet thuis. "Ik hoorde een buurman op zijn deur kloppen", vertelt de buur van de eigenaar. "Toen ik naar buiten keek, wist ik waarom. Het was daar een inferno. Ik heb meteen de brandweer en mijn buurman opgebeld."


De eigenaar snelde meteen van zijn werk naar huis. "Wat er precies gebeurd is, weet ik niet", vertelt de man. "Eerder vandaag had ik nog aan de elektriciteit van de auto's gewerkt en had ik de kachel laten branden. Vermoedelijk moet daar ergens iets misgelopen zijn of is er een kortsluiting geweest."

Instabiel

De brandweer had de handen vol met het blussen van het gebouw. "Uiteindelijk hebben we ons moeten terugtrekken, omdat de stabiliteit van het gebouw onbetrouwbaar werd", vertelt officier Yves Dubois. "We konden niet anders dan het gebouw gecontroleerd te laten uitbranden. Alle auto's zijn vernield. Ook aan de achterbouw van de omliggende woningen is er schade. De huizen zelf bleven gevrijwaard, er vielen geen gewonden." Door de zware brand was de Wahisstraat urenlang afgesloten voor het verkeer. (AHK)

Lees meer