Sofie Delbeke, Matthieu Beudaert en Natacha Jaumain in Bar Tropical.
Henk Deleu Sofie Delbeke, Matthieu Beudaert en Natacha Jaumain in Bar Tropical.

Bar Tropical geopend: “Tropische sferen op hoogste terras van Kortrijk”

Boven restaurant Beudaert is Bar Tropical geopend. De zomerbar met palmbomen en ligstoelen straalt tropische sferen uit. Top is het prachtige zicht op het groene Sint-Maartenskerkhofplein en de Sint-Maartenskerk. “De ideale plaats om een vakantiegevoel in eigen stad te beleven”, zeggen initiatiefnemers Matthieu Beudaert, Sofie Delbeke en Natacha Jaumain.

Matthieu Beudaert en Sofie Delbeke startten in september 2018 Beudaert, in de beschermde oude dekenij. Een toegankelijk en kwaliteitsvol restaurant met licht verteerbare prijzen. “Omdat we ex-sterrenrestaurant Table d’Amis en Gastrobar Gust samenbrachten in Beudaert op het gelijkvloers, bleef de bovenverdieping vaak ongebruikt. Zonde om het leeg te laten staan, het is een unieke plaats in het hart van de stad”, zegt Matthieu Beudaert.

Wieze tripel

De verandering kwam toen ze creatieve duizendpoot Natacha Jaumain, bezieler van tal van evenementen in Kortrijk, inzetten. Zij toverde de bovenverdieping om tot een gezellige zomerbar met zonneterras, waar je overdag onder meer kan genieten van de betere cocktails en topwijntjes zoals een Pear Tree White uit Zuid-Afrika. Het huisbier van het vat is Wieze tripel van brouwerij De Brabandere, een blond bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 8,5 procent. Je kan verder smullen van fingerfood en raw food. Een aanrader is de pulled pork van chef Matthieu Beudaert: “Een broodje gevuld met varkensvlees, dat erg lang gegaard is. Heel lekker, maar nog te weinig gekend. We willen het gerecht wat populairder maken, hier in Bar Tropical.” Pulled Pork wordt met verschillende sausjes aangeboden. De kaart van Bar Tropical omvat nog veel meer te ontdekken verrassingen.

Sfeerverlichting

Een blikvanger is de sfeerverlichting ’s avonds. “De verlichting overspant ook de doorgang van het Sint-Maartenskerkhofplein naar het Boerenhol, om zo die donkere hoek wat weg te werken”, zegt Matthieu Beudaert. “De verlichting doorbreekt ook de strengheid van het gebouw waarin Beudaert en Bar Tropical zitten.”

Evenementjes

De zomerbar heeft 70 plaatsen. Er wordt niet met drankkaarten gewerkt. Op vrijdag- en zaterdagavond mag er al eens gedanst worden in Bar Tropical.  Er zullen regelmatig evenementjes zijn in Bar Tropical, zoals een dagje een oesterbar openen. Updates komen op de Facebookpagina en op Instagram. Bar Tropical is telkens open op vrijdag van 18 tot 2 uur, op zaterdag van 14 tot 2 uur en op zondag van 11 tot 23 uur. In juli en augustus komt daar ook de donderdag bij. Bar Tropical is tot 19 oktober open. “Als het een succes is, sluiten we na 19 oktober enkele weken om daarna te heropenen als winterbar”, besluit Natacha Jaumain, die het gezicht van de zomerbar is.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer