Café René op Markt weer open en klaar voor
drukke vrijdag: “Ex-uitbater helpt ons op weg”

Café René op de Grote Markt in Menen heeft nieuwe uitbaters en is meteen alweer open. De vorige uitbaters die van het café een succesverhaal maakten, stopten er enkele weken abrupt mee na amper één jaar. De nieuwe uitbaters willen het succes van Café René verderzetten. 

“Vooral onze zoon Amaury droomde ervan om ooit een café uit te baten”, vertelt de nieuwe zaakvoerster Julie Masure. “Het was mijn zus die zag dat dit café over te nemen stond en dan hebben we eigenlijk niet zo lang getwijfeld. Ook mijn man, die vroeger nog café heeft gehouden in Frankrijk, zei dat we deze kans niet mochten laten schieten. En zo zijn we snel tot een overeenkomst gekomen. Zelf heb ik jarenlang een winkel gehad in de barakken in Menen.” Zoon Amaury (21) kan zijn geluk niet op en staat te popelen om de klanten te bedienen. “Vooral door uit te gaan leerde ik de caféwereld wat kennen en al snel kriebelde het bij mij zelf om dat ook te gaan doen”, vertelt Amaury. “Normaal was het de bedoeling dat we pas begin juni zouden openen. Maar omdat dit weekend met Grensloop op vrijdag een traditioneel heel druk weekend is in Menen, hebben we besloten nu al te openen. Vandaag, donderdag, dient om wat in te lopen en alles wat te leren kennen. Vanaf vrijdag met de Grensloop zal het meteen volle bak zijn. Gelukkig komen wel drie mensen helpen die bij de vorige eigenaars ook opdienden. We willen vooral al het goede dat Café René onder de vorige uitbaters Clive Buyse en Rebecca Pinceel te bieden had, behouden. Het is een praatcafé en de mensen kunnen hier ook een croque monsieur eten, wellicht zullen daar in de toekomst nog verschillende hapjes bijkomen.”

Wegwijs maken

Opvallend is dat de vorige uitbater Clive Buyse donderdag aanwezig was om bij te springen. “Ik doe het vooral om de nieuwe uitbaters op weg te helpen en hen wegwijs te maken in hoe ze het best hun klanten kunnen verwennen. Het is uiteindelijk een heel mooie zaak hier in Menen en het is belangrijk dat die goed gerund wordt.” Clive en Rebecca maakten in geen tijd van Café René het populairste café in Menen en bliezen de Grote Markt nieuw leven in. Maar de lange drukke dagen kenden een weerslag op het koppel. “Het heeft er zowel fysiek als mentaal serieus ingehakt bij ons. Daarom beslisten we om ermee te stoppen.” Het is de bedoeling dat het café na de zomer uitgebreid zal worden met het pand ernaast waar nu een Orange-winkel is. Café René is elke dag open vanaf 10 uur. “Welke dag onze sluitingsdag zal worden weten we nog niet, misschien doen we wel zeven op zeven open”, vertelt Amaury.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer