AFP

Dashcam doet roekeloze automobilist de das om

Dirk M. (44) uit Kortrijk heeft van de politierechter een rijverbod van een maand en een boete van vierhonderd euro gekregen voor roekeloos rijgedrag op de A19 in Wervik op 6 november 2018. “Hij duwde een inhalende auto bijna van de weg af, haalde rechts in en wurmde zich tussen een auto en een vrachtwagen. Een dashcam legde alles vast”, zei de openbare aanklager. “Hij wou gewoon inhalen, maar een automobilist op de linkerrijstrook die snel naderde, wilde hem niet tussenlaten”, probeerde zijn advocate. “Ze waren beiden koppig.” 

Die uitleg schoot bij de politierechter in het verkeerde keelgat. “Dit was uiterst gevaarlijk rijgedrag. Hij toonde geen greintje respect voor de verkeerswet. De camerabeelden zijn duidelijk”, motiveerde ze haar vonnis. Op de koop toe bedacht ze Dirk M. nog met een theoretisch rij-examen. Aanvankelijk had Dirk M. ook betwist dat hij die dag de A19 had genomen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer