3 In de Kortrijkse rechtbank is tot vijf jaar cel gevraagd voor de bende die horeca-uitbaters afperste en dreigde met geweld.
Henk Deleu In de Kortrijkse rechtbank is tot vijf jaar cel gevraagd voor de bende die horeca-uitbaters afperste en dreigde met geweld.

Exclusief voor abonnees

Gewelddadige bende afpersers die angst zaaide in bekende discotheken voor rechter: “Ze gedroegen zich als maffiosi. Eén iemand kan het niet meer navertellen...”

Een tienkoppige bende riskeert tot vijf jaar cel voor jarenlange afpersing van zo’n 30 horecazaken en discotheken in Vlaanderen zoals de Carré, The Villa, Versuz en Lagoa. In ruil voor beschermingsgeld beloofden ze de uitbaters dat er zich geen problemen zouden voordoen. Wie niet op het aanbod inging, mocht intimidaties en hommeles aan de deuren verwachten. Speurders voerden onderzoek met undercoveragenten en legden de organisatie bloot. De beklaagden gaan zo goed als allemaal bijna volledig voor de vrijspraak. Ook opvallend: slechts één persoon stelde zich burgerlijke partij, een man die klappen kreeg in de Torhoutse dancing Place 2 Party. 

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees meer