7 Maxime Olszewski (6), Leander Metsu (6) en Guillian Deprez (8) als Nirvana
Cindy Frey Maxime Olszewski (6), Leander Metsu (6) en Guillian Deprez (8) als Nirvana

Kinderen imiteren rocksterren in unieke foto-expo: “Schattig en stoer tegelijk”

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Mama en gewezen rockfotografe Cindy Frey brengt vanaf 17 mei een unieke foto-expo met kinderen als rocksterren. “Het is superleuk om al die werelden samen te brengen. Ik heb er echt zin in. Een geef toe: het is stoer en schattig tegelijk”, zegt Cindy.

Tattoo-artieste Cindy Frey (43) was in een vorig leven internationaal bekend als rockfotografe. Toppers zoals Beastie Boys, Black Eyed Peas, Marilyn Manson, Foo Fighters, Green Day en Lemmy van Motörhead ontsnapten niet aan haar lens. Ze is ondertussen al enkele jaren het boegbeeld van de Cindy Frey Tattoo Studio, in de Gasstraat op Overleie. Maar ze blijft door de microbe van fotografie gebeten, zeker als haar fotogenieke zoontje Jett (3) in de buurt is. Hij inspireerde haar om kinderen als rocksterren te laten poseren, vaak ook met een knipoog naar bekende platenhoezen. De kinderen zorgen voor schattige en soms ook grappige remakes van iconische poses van onder meer Björk, Nirvana, Queen, The Beatles, Run DMC, Johnny Cash en Cyndi Lauper. “De naam van de expo is Hey ho, Let’s Go! omdat Jett dat liedje van The Ramones graag zingt”, zegt Cindy. “En het is een knipoog naar wie ik zelf ben, want ik ga er altijd voor.”

7 Cindy Frey en haar zoontje Jett, die graag Johnny Cash nabootst.
Henk Deleu Cindy Frey en haar zoontje Jett, die graag Johnny Cash nabootst.

Bekende Kortrijkzanen

Er komen ook enkele kinderen van bekende Kortrijkzanen in beeld. Zo steelt Rae Morris (4), zoon van vlogger Hannes Coudenys en Deborah Debaere, de show in een schitterend remake van Run DMC. Ook Bo (3), dochter van burgemeester Vincent Van Quickenborne en zijn vrouw Anouk Sabbe, zit in de expositie. “Bo bootst geen rockster na, maar ze is wel een mini-Cindy Frey”, glimlacht Cindy Frey. “Ze houdt een fotocamera vast en draagt een nep leren jasje en skinny jeans, helemaal zoals ikzelf. Wie Bo wil zien schitteren, komt naar mijn expo.”

De shoots duurden maximum 10 minuten, de kinderen waren het snel beu.

Cindy Frey

Cadeautjes

De tentoonstelling omvat 22 foto’s, maar daarna stopt het niet. “Ik ga voor vijftig foto’s omdat ik ook een fotoboek wil uitbrengen met kinderen als rocksterren”, vertelt Cindy Frey. Het was geen onmogelijke opgave om de kinderen op de juiste manier te laten poseren. De meeste kinderen zijn tussen 4 en 6 jaar oud. De jongste is 1,5 jaar. “Een shoot duurde telkens maximum 10 minuten, want de kinderen waren het wel snel beu”, lacht Cindy. “Een gitaar na een paar minuten op de grond gooien en wenen, het hoorde er allemaal bij. Maar het was vooral superleuk om met al die kinderen te werken. Ik ging er helemaal in op. En door hen af en toe een cadeautje of snoepje te beloven, kom je al heel ver. De foto’s zijn zeer herkenbaar. En hebben een hoog rock ’n roll-gehalte. Hoe ik de kinderen selecteerde? Dat ging vlot, via mijn vrienden- en kennissenkring en via sociale media zoals Facebook. Er kwam meteen heel veel reactie op. Het is trouwens ook de bedoeling om foto’s te verkopen, in een kader van 70 op 70 centimeter. Dat zal aan een prijs van rond de 200 euro zijn”, aldus Cindy Frey. De vrij toegankelijke foto-expo loopt van vrijdag 17 mei tot en met zondag 30 juni in de hal van muziekcentrum Track op het Conservatoriumplein. Info staat op de Facebookpagina Hey ho, Let’s Go!.

7 Nieke Baele (4) als Cindy Lauper
Cindy Frey Nieke Baele (4) als Cindy Lauper
7 Obi Masureel (4), Soglato Maël Nielson (4) en Rae Morris Coudenys (4) als Run DMC
Cindy Frey Obi Masureel (4), Soglato Maël Nielson (4) en Rae Morris Coudenys (4) als Run DMC
7 Matz Van Severen (6), Noah Knox Tola (6), Charles-loic Van Hauwaert (5) en Ferre Boone (5) als The Beatles
Cindy Frey Matz Van Severen (6), Noah Knox Tola (6), Charles-loic Van Hauwaert (5) en Ferre Boone (5) als The Beatles
7 Jett Carette Frey (3) als Johnny Cash
Cindy Frey Jett Carette Frey (3) als Johnny Cash
7 Nieke Baele (4), Milow Romeo Tola (4), Noah Knox Tola (6) en Mona Hens (8) als Queen
Cindy Frey Nieke Baele (4), Milow Romeo Tola (4), Noah Knox Tola (6) en Mona Hens (8) als Queen

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Erwin De Baetselier

    mag het iets origineler zijn? - ik kan me niet voorstellen dat die kinderen dat uit zichzelf doen

Lees meer