3 De kinderen vonden het super om een ultralicht vliegtuigje van dichtbij te ontdekken.
Joke Couvreur De kinderen vonden het super om een ultralicht vliegtuigje van dichtbij te ontdekken.

Leerlingen De Kasteeltuin verkennen vliegveld Moorsele: “Verschillende kinderen willen al piloot worden”

Veel ooh’s en aah’s vrijdagmiddag op het vliegveld van Moorsele. De kinderen van het eerste leerjaar van Freinetschool De Kasteeltuin in Gits kwamen er iets bijleren over vliegtuigjes. “In de klas lezen we het boek Geluksvogels”, vertelt begeleidster Els Tack. “Zo wilden de kinderen leren over vogels, hoe ze moesten vliegen en uiteindelijk over vliegtuigen. In de klas deden we al wat opzoekwerk en integreerde ik het thema ook in de lessen. Zo plooiden de kinderen vanmorgen vliegtuigjes in papier en mochten ze op de speelplaats meten hoe ver die vlogen.”

Kers op de taart was toch wel dat Vliegclub Moorsele de hangaars openstelde voor de kinderen. “Er zijn er al verschillende die piloot willen worden”, lacht Els. “De kinderen konden de vliegtuigjes in het echt zien, erin zitten, maar ze leren ook bij. Zo mochten ze het vliegtuig opmeten en leer ik hen ook woordenschat gelinkt aan het thema aan. Het is veel leuker als je alles kunt aanduiden en het blijft zo ook beter hangen bij de kinderen.” 

3 Hoe groot is de opening voor het instappen precies?
Joke Couvreur Hoe groot is de opening voor het instappen precies?
3 Even de staart opmeten.
Joke Couvreur Even de staart opmeten.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer