Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.

Man (29) krijgt 7 maanden cel met uitstel in beroep voor messteek

Een 29-jarige man uit Menen heeft in het Gentse hof van beroep een celstraf van 7 maanden met uitstel gekregen na een uit de hand gelopen ruzie. De man stak met een mes in het hand van het slachtoffer toen die wou tussenkomen. In eerste aanleg kreeg de man zeven maanden cel met uitstel, het hof bevestigde die straf.

De feiten vonden plaats in maart 2017. De twintiger had ruzie met zijn vriendin, de politie werd opgebeld en de discussie leek achter de rug. Eens de politie was vertrokken, liep het weer uit de hand. “De man liep zijn vriendin achterna met een keukenmes”, zei de procureur-generaal in beroep. “Zij belde een vriendin. Die kwam tussen in de ruzie en kreeg een messteek.”

Alcohol

De vrouw kreeg een messteek in haar hand. “De politie vond de vrouw hevig bloedend op het voetpad. Hijzelf zat in zijn appartement, één vuist gebald, in de andere het mes. De politie moest met getrokken wapens dreigen vooraleer hij het mes wou neerleggen”, aldus de procureur-generaal, die een jaar cel met uitstel vorderde. Zijn advocaat betwistte de feiten niet. “Er was uiteraard alcohol in het spel, maar hij heeft zich herpakt. Hij heeft stappen ondernomen om zijn alcoholproblematiek aan te pakken”, zei zijn advocaat die een werkstraf vroeg. Het hof sprak de bevestiging van straf uit.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer