Pieter P. met zijn dochter en zijn gestorven echtgenote.
RV Pieter P. met zijn dochter en zijn gestorven echtgenote.

Man blijft twee maanden langer in de cel voor gifmoord op echtgenote

De 33-jarige man uit Lauwe die er van verdacht wordt zijn 36-jarige vrouw met giftige zaden van een wonderboom om het leven te hebben gebracht, blijft twee maanden langer in de cel.

Op 13 oktober 2018 stierf Dana Van Laeken in het ziekenhuis in Kortrijk. Haar echtgenoot Pieter P. had haar in allerijl nog naar de spoeddienst gevoerd omdat ze plotseling erg ziek en misselijk was geworden. Haar dood bleef een raadsel, maar in alle stilte startte een gerechtelijk onderzoek naar de doodsoorzaak. Toen een wetsdokter het dodelijke gif ricine in haar lichaam vond en duidelijk werd dat op de computer van het gezin zoekopdrachten zoals ‘ricine’ en ‘schuldsaldoverzekering’ waren ingegeven, raakte Pieter P. al snel verdacht. Op de computer gebeurden ook de bestellingen van zaden van wonderbomen. Een wonderboom is een vrij verkrijgbare kamerplant, maar met giftige zaden die ricine bevatten. Ricine blokkeert de aanmaak van andere eiwitten in het lichaam. 

Het gerecht vermoedt dat P. zaden in het eten van zijn echtgenote heeft gemengd. De vondst op de gezinscomputer zijn geen bewijs dat P. die bestellingen of zoekopdrachten zelf heeft gedaan of ze gedaan heeft om haar te vermoorden, vinden zijn advocaten. Ze opperden eerder al dat het slachtoffer de bonen wel eens zelf zou kunnen ingenomen hebben omdat ze depressief was. Andere piste die de verdediging bewandelt, is dat P. haar zou geholpen hebben bij de zelfmoord die het slachtoffer wilde.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer