politierechtbank in Kortrijk
Hans Verbeke politierechtbank in Kortrijk

Man met alcoholprobleem: “Zijn we niet allemaal dronkaards onder elkaar?”

Frederik B. mag van de politierechter drie maanden niet meer met de auto rijden omdat hij opnieuw onder invloed werd betrapt achter het stuur. Zijn advocaat erkende het alcoholprobleem van B. “‘Zijn we niet allemaal dronkaards onder elkaar?’, klonk het toen ik hem met zijn probleem confronteerde.”

B. werd in 2013 ook al eens veroordeeld voor rijden onder invloed, maar de man blijft tekenen vertonen van regelmatig alcoholgebruik. Politierechter Philip Hoste beval daarom de aanstelling van een deskundige. Die moet uitmaken of de Wervikaan eigenlijk nog kan rijden. “Mijn cliënt is een eenzaat”, pleitte zijn advocaat. “Ik heb met hem gepraat over zijn alcoholprobleem, maar hij haalt de schouders op. Ik heb niet de indruk dat hij er van wakker ligt.” 

De rechter sprak naast het rijverbod van drie maanden ook een boete van 1.600 euro uit. B. zal een geneeskundig en psychologisch onderzoek moeten ondergaan.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer