2 De Renault van het slachtoffer was zwaar beschadigd.
LSI De Renault van het slachtoffer was zwaar beschadigd.

Met 100 kilometer per uur en 2,17 promille op rotonde: drie jaar rijverbod en voorwaardelijke celstraf

Een 36-jarige automobiliste uit Menen heeft van de Kortrijkse politierechter een rijverbod van drie jaar, een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een boete van 3.760 euro gekregen. Op 17 december reed Virginie V. met 2,17 promille alcohol in het bloed aan volle snelheid de La Palma-rotonde in Menen op. Een Fransman kwam daarbij om het leven. “Door foutief rijgedrag is een onschuldige weggebruiker gestorven”, was de politierechter streng in haar vonnis.

Op 17 december 2017 beleefde Virginie V. een gezellige zondagavond op een kerstfeestje in de straat. Haar dochter was elders en zou normaal op een andere manier thuis geraken maar plots wijzigden die plannen. V. kroop toch in de wagen om het meisje te halen, niettegenstaande ze veel te veel had gedronken. Onderweg kreeg ze nog enkele telefoontjes van haar echtgenoot waardoor haar aandacht nog meer van het verkeer afgeleid werd. Op de rotonde La Palma op de grens met Halluin reed V. aan volle snelheid – zo’n 100 kilometer per uur – met haar Dacia tegen de Renault van een Fransman. De klap was bijzonder hevig, waardoor de Fransman ter plaatse stierf. Camera’s in de buurt registreerden de botsing.

2 Het ongeval gebeurde aan rotonde La Palma in Menen.
LSI Het ongeval gebeurde aan rotonde La Palma in Menen.

Geen gordel

Zelf raakte Virginie V. ook zwaargewond. Ze droeg geen veiligheidsgordel en heeft nog altijd last aan haar linkerbeen. “Ook zij zal het ongeval haar hele leven meedragen”, pleitte advocaat Tom Vlaeminck. Op veel genade van de politierechter hoefde V. niet te rekenen. “De verkeersregels zijn door het alcoholgebruik en de onaangepaste snelheid flagrant geschonden”, klonk het in het vonnis. “Daardoor is een onschuldige weggebruiker gestorven.” V. werd bovendien eerder al eens veroordeeld omdat ze met een glas te veel op achter het stuur kroop. Als ze na het rijverbod van drie jaar haar rijbewijs terug wil, zal ze eerst opnieuw moeten slagen voor haar theoretisch en praktisch rij-examen, medische en psychologische proeven.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marnix Valcke

    Waar halen jullie het recht om jullie meningen hier uit te spuwen , allereerst klopt het verhaal niet wat die reporter hier heeft gepubliceerd ( procedurefouten) , en jullie gaan hier op sociale media een beetje jullie gal uitspuwen , wat weten jullie wat die persoon ook heeft moeten doorstaan sedertdien , zij is ook slachtoffer .

  • Philippe Vander Haeghen

    Belachelijk lage straf.

Lees meer