LSI

Met 2,23 promille om frietjes: ongeval, rijverbod en boete, maar geen alcoholslot

Een maand rijverbod, bijna duizend euro boete, maar geen alcoholslot. Stevie R. (36) mocht zich vrijdag al bij al gelukkig prijzen voor de politierechter in Kortrijk. Hij stond er terecht omdat hij op 20 augustus 2018 met zijn wagen in de Kasteelstraat in Moorslede tegen een wegversmalling, bloembakken, een zitbank en de gevel van een woning was gereden. Hij was verstrooid geraakt door een omgevallen zak in zijn wagen. Bovendien had hij 2,23 promille alcohol in het bloed, terwijl hij in 2009 al eens een zware veroordeling voor de politierechtbank had opgelopen. 

De man en zijn advocaat hadden de grootste moeite van de wereld om de politierechter ervan te overtuigen geen alcoholslot op te leggen. “Dan kan ik mijn job als ICT’er in een bedrijf vergeten”, klonk de smeekbede van zijn advocaat. “Hij was aan het verbouwen en had met zijn helpers enkele pintjes gedronken. Uit dankbaarheid wou hij nog frietjes halen.” De advocaat en R. slaagden in hun missie omdat de vorige veroordeling toch al tien jaar geleden was. Voortaan zal hij wel extra op zijn tellen moeten passen als hij achter het stuur kruipt. Bij een derde overtreding zal hij niet meer op genade moeten rekenen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer