2 De bewoners kwamen in februari samen om de verkeersonveiligheid in de Morinnestraat aan te kaarten.
Henk Deleu De bewoners kwamen in februari samen om de verkeersonveiligheid in de Morinnestraat aan te kaarten.

Morinnestraat krijgt twee verkeersdrempels

De stad laat twee verkeersdrempels plaatsen in de landelijke Morinnestraat. Die is door de provincie ingekleurd als veilige fietsroute ingekleurd, maar kreunt onder de verkeersdrukte. Er wordt ook te snel gereden.

Buurtbewoners klaagden de problemen twee jaar geleden al eens aan en deden dat in februari opnieuw. Er rijden in de spits tot elf wagens per minuut voorbij. “We laten twee verkeersremmers in de Morinnestraat installeren”, zegt schepen van Mobiliteit Axel Weydts (sp.a). “We plaatsen ze bewust weg van woningen omdat verkeersdrempels vaak lawaai veroorzaken. Er is nog geen timing vastgelegd over wanneer de verkeersremmers er komen, maar we proberen het zo snel mogelijk in orde te brengen”, verzekert Weydts. 

Omwonenden vragen ook de haalbaarheid van de inrichting van een fietsstraat te onderzoeken. Auto's zijn niet verboden in een fietsstraat, maar fietsers hebben altijd voorrang en mogen over de hele breedte van de weg rijden. “Want nu worden de fietsers hier tussen de velden vaak aan de kant gezet door ongedurige chauffeurs”, zegt buurtbewoner Wouter Doornaert. De snelheid in een fietsstraat is beperkt tot dertig kilometer per uur. In de Morinnestraat geldt nu nog een snelheidsbeperking van vijftig kilometer per uur.

2 De twee gele cirkeltjes tonen waar de verkeersremmers zullen komen
RV De twee gele cirkeltjes tonen waar de verkeersremmers zullen komen

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer